В София е арестуван арабин, издирван с червена бюлетина за убийство

Крими

24-10-2015, 17:02

Снимка:

Труд

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На АМ "Тракия" са задържани 26 незаконно влезли в страната лица

След проведената вчера специализирана операция

На територията на София е задържано лице от арабски произход, издирвано за убийство. Това съобщи главен комисар Георги Костов, главен секретар на МВР, на брифинг, на който бяха оповестени данни от проведената вчера специализирана операция. Той е предоставил паспорт на гражданин от европейска държава.
„След проверка се установява, че лицето се издирва с червена бюлетина за убийство, извършено в европейска държава", посочи той и добави, че издирваният е задържан.

При съвместната операция на МВР и ДАНС са установени 25 лица съпричастни към каналджийска дейност и са задържани 225 незаконно пребиваващи чужденци, стана ясно още от думите на главния секретар на МВР.
"В изпълнение на двата основни приоритета, които сме си поставили за следващите дни, а именно противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на каналджийската дейност, от вчера от 6.00 часа се провежда съвместна операция между МВР и ДАНС, в районите на действие на СДВР и ОД МВР в страната", заяви Костов, цитиран от „Фокус”. По думите му, целта на операцията е установяване и задържане на незаконно пребиваващи лица, съпричастни към каналджийска дейност и лица съпричастни към престъпления, свързани с политическите права на гражданите. Той добави, че представените резултати са към 10.00 часа на днешния ден.

"В операцията са участвали 2278 служители с 478 автомобила. Служителите са проверили 2478 обекта и 10 765 лица, 5 572 превозни средства, локализирани са и предприети съответните действия по компетентност срещу общо до момента 995 лица, съпричастни към каналджийска дейност, престъпления, свързани с политическите права на гражданите и незаконно пребиваващи на територията на страната чужденци", посочи той. 25 лица са съпричастни към каналджийска дейност, 225 установени и задържани незаконно пребиваващи чужденци", уточни главният секретар на МВР. "Съпричастните към престъпления против изборното законодателство са 745 лица. Освен тези лица са задържани и 38 лица, обявени за общодържавно издирване по текущи случаи. Общо от дейността до момента са образувани 84 досъдебни производства, от които 23 досъдебни производства по чл. 176 от НК за престъпление против политическите права на гражданите", каза още главният секретар на МВР. "До момента са съставени 661 акта за установени административни нарушения. Издадени са и 503 предупредителни протокола. Иззети са 5 незаконно притежавани оръжия", допълни той.