Културното ведомство раздаде отличия за Деня на будителите

Политика

30-10-2015, 16:57

Снимка:

©БГНЕС

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

Наградата "Златен век" е най-високото и престижно отличие на МК

Министерство на културата отличи именити творци и артисти в навечерието на Деня на народните будители и ги удостои с най-високото и престижно отличие на Министерството на културата – наградата "Златен век", предаде репортер на БГНЕС. Писателят акад. Антон Дончев, скулпторите проф. Валентин Старчев и проф. Борис Гондов бяха удостоени с отличието.


Известният ни актьор и преподавател по актьорско майсторство проф. Атанас Атанасов също бе отличен в навечерието на празника за големия им принос в развитието на българската култура. Сред тези, които получиха наградата, е и прочута изпълнителка на народни песни от Странджанския край - певицата Калинка Згурова.


Отличен бе и актьорът Николай Николаев - любимец на няколко поколения български деца. Днес обаче познатият на поколения деца клоун Коко или Бате Николай не говори смешки, след като получи отличието си той говори за ужаса на ежедневието, в което се гърчим днес, за криворазбраната вече 25 години демокрация. "Поколенията трябва да знаят, че 25 години живеем в една фалшива демокрация", каза той.