Изборният ден в Бургаска област премина спокойно

Животът

01-11-2015, 18:37

Снимка:

снимка, darik

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Бургас подкрепи проф. д-р Димитър Стойков за балотажа в неделя

Най-активни са гласоподавателите в Сунгурларе

Спокойно и без сигнали и жалби премина в Бургаска област изборният ден.

В три общински градове в Бургаска област избират кмет на втори тур днес - Камено, Айтос и Сунгурларе. В Камено битката е между Жельо Вардунски от ИК"Жельо Василев Вардунски", който събра преди седмица 49.30% от вота на избирателите. Досегашният кмет Стефан Бонев от БСП пък постигна 39.98%. Балотажът в Айтос е между Васил Едрев, издигнат от ГЕРБ, и Севим Али от ДПС. Резултатите на двамата на първи тур бяха съответно 45.84% и 32.17%. 
Последната кметска битка в областта е в Сунгурларе, където нещата са много оспорвани. Досегашният кмет Георги Кенов, подкрепен от БДЦ, беше с резултат от 36.51%. Така той изостава от Васил Панделиев от ДПС, който събра 39.03% от бюлетините на избирателите. Само преди няколко дни бургаските социалисти обявиха подкрепата си кандидата на ДПС.
Общо в 34 общини и кметства избират кметове в Област Бургас на втори тур. Изборният ден в Айтос, Камено и Сунгурларе е започнала нормално. Към 13.00 ч. избирателната активност в община Айтос е 21.72%, в община Камено е 36.15%, а в община Сунгурларе – 42%.