Транссексуална стана Жена на годината

Вторият баща на Ким Кардашиян се нареди до звезди като Вики Бекъм и Рийз Уидърспуун

Кейтлин Дженър – бившият лекоатлет Брус Дженър, който смени пола си, актрисата Рийз Уидърспуун, дизайнерката Виктория Бекъм, балерината Мисти Коупланд и 5 жени, изгубили близки при стрелба на расова основа в църква в Чарлстън, са сред Жените на годината на сп. "Гламър".

В списъка са още бизнесдамата Елизабет Холмс, председателката на асоциацията "Планирано родителство" Сесил Ричардс, както и женският футболен отбор на САЩ.

Включването на Дженър сред Жените на годината предизвика брожение в социалните мрежи, където беше наблегнато, че тя е транссексуална, богата и привилегирована. Главният редактор Синди Лийв обаче изтъкна, че наградите, които се връчват от 25 години, са замислени да отчитат разнородността сред жените лидери.

Звездата от „Професия блондинка” Рийз Уидърспуун ще бъде на корицата на декемврийския брой на списанието, който ще излезе на 10 ноември. Тя е избрана заради продуцентската си компания, работеща със сценарии, в които главните герои са жени, за да се бори срещу сексизма в Холивуд.

В интервю за списанието една от номинираните - Виктория Бекъм сподели, че "е трябвало да изгради самочувствието си, преди да има смелостта да стане моден дизайнер, като в това поприще тя се чувства най-добре". "Исках и все още искам да помогна на жените да намерят най-добрата версия на себе си. Това е като с групата ми Spice Girls, вдъхване на момичешка сила!", разкри тя пред диктофона на американския Glamour. На ежегодната церемояния следващия месец на трите дами ще бъдат уважени със статуетки на церемонията по случай "жена на годината".

В интервю за списанието една от номинираните - Виктория Бекъм сподели, че "е трябвало да изгради самочувствието си, преди да има смелостта да стане моден дизайнер, като в това поприще тя се чувства най-добре". "Исках и все още искам да помогна на жените да намерят най-добрата версия на себе си. Това е като с групата ми Spice Girls, вдъхване на момичешка сила!", разкри тя пред диктофона на американския "Гламър". На ежегодната церемояния следващия месец на трите дами ще бъдат уважени със статуетки на церемонията по случай "жена на годината".

Мисти Коупланд пък стана първата примабалерина афроамериканка в Американския балетен театър.

Жените от Чарлстън загубиха близки в стрелбата в църквата през юни, но на делото срещу убиеца заявиха, че са гневни, но не таят омраза. Виктория Бекъм изгради име като дизайнер, помогна и за набиране на няколко милиона долара за борбата със СПИН.
Елизабет Холмс създаде компания за изследване на кръвта, като целта й е да направи по-достъпни животоспасяващи изследвания. Сесил Ричардс ръководи асоциация с 10 000 служители и 700 центъра в страната. За женския отбор по футбол на САЩ се говореше, че няма никакъв шанс в световното първенство, но те доминираха и станаха защитнички на правото на жените да играят състезателен футбол.