Двойният убиец от Долно Езерово: Белята си е беля

Той поиска пред Бургаски окръжен съд да бъде пуснат под домашен арест

„Белата си е бела. Не мога да върна стореното. Направих го под психическо влияние. Няма смисъл да съм в ареста. Ако исках да бягам, щях да го направя”-  Това заяви днес в Бургаския окръжен съд двойният убиец от Долно Езерово Драгия Радневски, който на 27 октомври т.г. посред бял ден застреля приятелката си Иванка Стоянова и майка й Тонка Желева.

Днес, след два дни в психиатрията, където бе лекуван от алкохолна детоксикация, Радневски бе доведен окован в белезници в съда, пише Burgasinfo. Срещу него е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Престъплението е извършено с изключителна дързост и жестокост, които безспорно застрашават обществения ред. Единствената адекватна мярка е задържане под стража, посочи представителят на държавното обвинение и поиска съдът да му наложи постоянен арест.

Разследването все още е в началната си фаза, освен това съществува вероятност на задържания да се повдигне и ново обвинение, казаха от прокуратурата и подчертаха съществуването на реална възможност в случай, че бъде освободен, задържаният да се укрие, да извърши ново престъпление или да осуети разследването.  

„Искам да съм си под домашен арест”, каза Радневски.