Шампионките от Марица започват първенството в НВЛ срещу Бургас

Иван Петков ще даде почивка на част от основните си състезателки

Женският волейболен отбор на Марица започва днес новия сезон в Националната волейболна жени с домакинство на новака в групата Бургас. Тимът на Иван Петков стана шампион през миналия сезон за първи път в своята история и този сезон ще защитават титлата си.

Пловдивчанки започнаха чудесно новия сезон, като победиха като гост вицешампиона на Белгия Дофин с 3:0 гейма в първа среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на ЦЕВ. В понеделник в Стара Загора Марица записа исторически требъл, печелейки с 3:1 срещу "Левски" и Суперкупата на България, която за първи път в историята се дава в женския волейбол.

В двубоя срещу Бургас Иван Петков най-вероятно ще даде почивка на част от основните си състезателки, като те ще влизат по-рядко в игра, за да ги запази за домакинството на Дофин в сряда. Мачът е от 18:00 часа в залата на Пловдивския университет.

През сезон 2015/2016 в Националната волейболна лига при жените ще участват девет отбора, които ще играят по два пъти всеки срещу всеки на разменено гостуване. Така общият брой на кръговете ще бъде 18, като всеки тим ще почива в два от тях. След приключване на редовния сезон ще се играят четвъртфинални плейофи между първите осем отбора в класирането, а победителите ще продължат на полуфинални плейофи. В тези две фази ще се играе до две победи от максимум три мача. Във финалния плейоф ще се играе до три победи от максимум пет мача.