Георги Дерменджиев: Лудогорец ще стане шампион

Върнах се без да се замисля

Завърналият се в Лудогорец треньор Георги Дерменджиев е обявил пред футболистите в тима, че ще станат шампиони. Това разкри самият той при повторното си представяне начело на разградчани. Наставникът дори заяви, че до 15-20 ноември тимът трябва да бъде първи в класирането. Това ще се случи, ако "зелените" спечелят следващите си два мача с Пирин и Славия, а в същото време лидерът "Левски" се издъни и срещу Локомотив (Пловдив), и след това срещу Пирин. Припомняме, че "сините" водят с 4 точки на Лудогорец във временото класиране.

„Върнах се в Лудогорец, без да се замисля. Взех моментално решение и нямаше никакво колебание у мен. Все още не знам каква е ситуацията в съблекалнята. Няма да коментирам работата на Ераносян и Бруно Рибейро“, заяви Дерменджиев, преди да проведе тренировката на разградчани.

„Момчетата са силни характери. Най-важното е, че в края на шампионата трябва и ще бъдем на първо място. Все още отборите в първенството не са в оптимално състояние. Средата, в която е Лудогорец в „А“ група, е достатъчно конкурентна. Около 15-20 ноември отборът трябва да бъде първи в класирането“, допълни новият стар треньор.

„Периодът е труден, но това няма значение. Гледах доста от мачовете. Имаме много добър потенциал, смятам, че ще се справим. Всеки отбор има проблеми. Мисля, че има проблем в различните стилове на игра, които бяха практикувани. Вярвам във футболистите, защото имат много добър потенциал и в движение ще направим каквото можем”, каза още Дерменджиев.

Любопитното е, че досегашният наставник на тима Ераносян изгледа тренировката на отбора, водена от Дерменджиев, но категорично отказа да говори пред журналистите