Лудогорец май не иска да запази шампионската титла

И при формат 10 бързо се очертаха изпадащите

В последните си мачове Лудогорец играе така, сякаш не иска да задържи шампионската титла за пети пореден път.

В оставащите мачове до края на есенния сезон ще се разбере дали играчите не са искали Рибейро и Ераносян и са доволни от завръщането на познатия им треньор Георги Дерменджиев като старши треньор.

Нулевото равенство у дома с Пирин,след завръщането на Дерменджиев, може да бъде прието,като малшанс и следствие от престоите на Рибейро и Ераносян. Но ако и в следващите кръгове разградчани не покажат желание и хъс значи нещата са по-дълбоки.

Ще се окаже,че който и да дойде начело на Лудогорец,просто тази година отборът се е отказал от защитата на титлата.




С резултати по 1:0, Левски без да блести, дръпна напред в челото. Тепърва ще се види истинската стойност на "сините",когато дойдат нови мачове с Берое и Литекс. А защо не и с Лудогорец?


Първенството далеч не е приключило. Ще се разберат истинските амбиции за първото място на Литекс и Берое. Или, и те, като Лудогорец ще го играят пълнеж в челото.


Когато форматът бе от 12 отбора критиката бе,че много бързо се очертали изпадащите Хасково и Марек. Които бяха влезли в елита и бързо излязоха.

Тази година Пирин и Монтана държаха малко по-дълго илюзиите,че първенците на "Б" група могат да спорят дори с по-средни отбори от елита.

Ясно е, че пловдивските Ботев и Локомотив ще имат затруднения и ще се опитат да се задържат на върха на втората половина на таблицата. Но със сигурност ще се спасят от изпадане като десети тим и няма да идат на бараж за оставане в елита като девети отбор.