Студенти и преподаватели се качват на велосипеди

Мисия Бургас

09-11-2015, 17:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Само в Бургас: Умна рент-а-байк система и супер яки колелета

Висшето учебно заведение се включи в инициативата на община Бургас

Университет  „Проф. д-р Асен Златаров” учреди велосипедно дружество от преподаватели и студенти, а за негов ръководител е избран доц. д-р Дончо Керемидчиев.  По този начин висшето учебно заведение, в което се обучават над 5000 студенти се включи в инициативата на Община Бургас за реализиране на екологични начини за транспорт. Общата цел е да се  създаде нова градска култура на придвижване.

Първото мероприятие на новосформираното дружество бе велопоход с маршрут Бургас - Сарафово - Бургас.

Студентите заявиха, че нямат търпение да бъде завършена специалната велоалея до квартала, която се изгражда в момента по проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”. Така ще се създаде един удобен и атрактивен маршрут, минаващ в непосредствена близост до морския бряг и стигащ до красивото Рибарско пристанище – Сарафово.

Членовете на новоучреденото велосипедното дружество изказват благодарност на изпълнителния директор на „Трансвагон” АД инж. Васил Данев и на зам.-директора по техническите въпроси инж. Николай Колдамов, които се ангажираха да изработят и дарят 10 велостоянки за нуждите на Университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.