Избраха най-красивата транссексуална жена в света (видео)

През уикенда Тайланд бе домакин на финалите на конкурса Miss International Queen 2015 за транссексуални

Най-големият световен конкурс за красиви транссексуални жени се проведе миналата седмица, а грандиозния финал беше през уйкенда в Патая. Конкурсът Miss International Queen започва преди 11 години в Патая Сити, Тайланд, за да помогне транссексуални жени да се чувстват по-добре приети от обществото. Конкурсът се организира от най-голямото вариете с транссексуални в света – „Tiffany’s Show“ и със съдействието на Министерството на туризма на Тайланд. Зрелищното шоу бе излъчено по Тайландската телевизия.

Двадесет и седем състезателки от 17 държави дефилираха наперено в няколко етапа в оскъдни бански костюми, вечерни облекла, както и сложни фолклорни костюми, вдъхновени от страните им на произход.

Галерия от конкурса вижте ТУК!

Победителката, Трикси Маристела от Филипините прибра короната и паричната награда от около 11 хиляди долара, общият награден фонд на конкурса е над 30 хиляди долара. Журито включва стилисти, пластични хирурзи, модни експерти, мениджъри, продуценти, известни лица от шоубизнеса и туристическия бранш. Подгласнички на победителката станаха участничките от Тайланд и Бразилия.

Освен, че Miss International Queen насърчава за толерантност и интеграция в глобален мащаб, но също така  поддържа вековна традиция на оценяване на жените въз основа на тяхната красота.