Отново заседаваха за областната здравна карта

Мисия Добрич

13-11-2015, 14:29

Снимка:

Областна управа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъдиха изготвянето на Областната здравна карта

Документът трябва да бъде изпратен в Министерство на здравеопазването до 23 ноември

В Областна администрация, се проведе второто работно заседание на Комисията, под председателството на Областния управител Детелина Николова. Обсъден бе в детайли проектът на областната здравна карта, презентиран от Регионалната здравна инспекция. Съобразно методиката на Министерство на здравеопазването, областните здравни карти се създават след оценка на потребностите от спешна, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ и съответствието на лечебните заведения. Оцeнкaтa ce oтpaзявa в Анaлиз нa cъcтoяниeтo нa cиcтeмaтa нa здpaвeoпaзвaнe в oблacттa, cъдъpжaщ cинтeзиpaнa aнaлитичнa инфopмaция.

         След направените обсъждания, в хода на работната среща, Областният управител Детелина Николова, която е председател на комисията, изрази убеденост, че Анализът своевременно ще бъде изпратен на всички членове, които да се запознаят с него предварително и на последното заседание идната седмица, вече ще се коментира готовият продукт.

         Припомняме, че в срок до 23 ноември 2015 г., изготвената Областна здравна карта следва да бъде изпратена в Министерство на здравеопазването.