Български екскурзианти искат да се прибират от Париж

Градският транспорт във френската столица работи, но хората предпочитали да вървят пеш

Българи, които са на екскурзия до Париж, ще направят опит да се приберат по-рано, това съобщиха семейство Борис и Ирина Николови от Благоевград, които са журналисти, съобщи "24 часа". Двамата пристигнали във френската столица със самолет около 16 часа вчера. В самолета е имало общо 180 българи.

"Ние сме тук не чрез туристическа агенция, а след като сами си направихме резервации за полета и хотелите в Париж. След като пристигнахме успяхме да се разходим до Айфеловата кула и Триумфалната арка и вечерта се прибрахме в хотела", разказа Борис Николов.

Малко след това заедно със съпругата му чули по улиците вой на сирени от полицейски коли и линейки. В първия момент им се е сторило обичайно за голям град, но след това разбрали за атентатите. От хотела, където са настанени ги предупредили днес сутринта, че е по-добре да не ползват метрото и градския транспорт, а да вървят пеша.

"Искаме да се приберем по-рано, въпреки че трябваше да останем до сряда. Няма какво да правим в Париж след като са затворени всички музеи. Свързахме се сутринта с посолството, за да ги питаме какви са възможностите да се приберем по-рано. Сега сме тръгнали натам и вървим пеша. В крайните квартали заведения и магазини работят, но почти няма хора в тях", допълни Борис. 

Градският транспорт работи, но хората предпочитали да вървят пеш. За Париж обаче хората по улиците, които са в момента, са прекалено малко, и е почти пусто.