Комисия прие Правилника за работа на Общинския съвет в Добрич

Мисия Добрич

16-11-2015, 18:02

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Приети бяха предложения и на граждани

Новият проект за Правилник на Общинския съвет в Добрич бе гласуван от временната комисия днес. Освен представители на осем политически парии включени в комисията, присъстваха и граждани, като двама от тях дадоха свои предложения. С новия Правилник се дава възможност на гражданите на Добрич да взимат участие в работата на постоянните комисии, като до сега те само можеха да присъстват , без право на предложения.

В проекта е заложено възнаграждението на общинските съветници да бъде 40% от брутната заплата на председателя на общинския съвет. 30% от сумата ще се получава за участие в месечното заседание, а 10% за участието в комисии - тоест тези суми няма да се изплащат при отсъствие на съветника.

Божанка Вуцова поиска да се въведе съгласувателен режим относно отсъствията на кмета, при командировки. Комисията реши предложението да бъде направено в зала, по време на сесия, тъй като на предно заседание е било отхвърлено.

На първата сесия на Общинския съвет ще бъдат фиксирани заплатите на кмета и председателя. Припомняме, че общинските съветници пред последния мандат получаваха бруто 340 лв., а председателят – 850 лв.