„Докосни дъгата“, събра средства в помощ на деца-диабетици с благотворителна изложба

На 20 ноември, в клуб Bedroom Premium в София, се състоя благотворителна изложба, чиято цел бе подпомагане на деца с диабет тип 1. Изложбата бе организирана от асоциация „Докосни дъгата“ като част от кампанията „За нов живот“, чиято мисия е събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи и консумативи за деца-диабетици в затруднено положение и повдигане на обществен дебат за поемане на скъпите клинични средства от Държавната здравноосигурителна каса.
По време на изложбата на благотворителен търг бяха представени картини, дарени от художниците Денислав Маринов, Теодора Михайлова и Мишел Вълчева, средствата от продажбата на които постъпиха във фонда на „Докосни дъгата“ и ще бъдат оползотворени за закупуване на нови помпи и консумативите за тях. По време на събитието гостите получиха възможността да закупят и картички, нарисувани от детските скаутски организации в цяла Европа. Писателят Никола Дюбоа пък дари 2 броя от книгата си “Приятно ми е Никола”, които също бяха продадени в подкрепа на децата с диабет. Приятна изненада за гостите се оказаха и шаржовете на обществени личности, нарисувани от Даниел Иванов и продадени за каузата.
Водещи на събитието бяха актьорът Веселин Плачков и певицата Мариана Попова – лица на кампанията „За нов живот“. Мариана използва случая да представи и новото си видео – „Бяло“ – посветено на децата с диабет тип 1 и на каузата на кампанията. По време на събитието бяха продадени и 3 нейни албума в помощ на малчуганите.
Съучредителят на „Докосни дъгата“ баронеса Денислава Ангелова и председателят на асоциацията г-жа Петя Раева също дадоха своя принос за благородната цел. Те предоставиха свои продукти - червеното вино на баронеса Ангелова “Ensemble de Marveille” и бялото вино и трапезна вода “New Green Line” на –г-жа Раева, които също се продаваха благотворително.
В търга взеха участие мнозина гости, които се превърнаха в благодетели на „Докосни дъгата“. Генерален спонсор на вечерта бяха домакините на събитието Bedroom Premium Club. В търга участие взеха също Явор Стефанов от издателствата “Анубис” и “Булвест 2000”, който закупи шарж и вино, представители на РСР Медтроник, фирмата-производител на инсулинови помпи, които си тръгнаха с две картини и вино и др.
Сред гостите на мероприятието се отличиха още редица представители на светския и политически елит у нас, както и множество журналисти и приятели на асоциацията.
Благотворителната изложба е едно от поредицата събития, свързани с кампанията „За нов живот“. Основателите на „Докосни дъгата“ Петя Раева и баронеса Ангелова вече посетиха Велико Търново, където се състоя специален мач на националния отбор по футзал на хора с диабет, както и Варна, където със съдействието на асоциацията, бе открит първият Център за иновативни терапии и авангардни технологии в диабета (ЦИТАТ-Д).
На 24 ноември, във Военния клуб в София пък, ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на каузата с участието на Теди и Силвия Кацарови – също членове на „Докосни дъгата“.