Общинският съвет в Добрич прие правилника за дейността си

Мисия Добрич

24-11-2015, 22:12

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Съветниците ще получават възнаграждение в размер на 40 на сто от брутната работна заплата на председателя

На първото си редовно заседание новият общински съвет на Добрич прие правилника за организацията и дейността си, за комисиите и взаимодействието с общинската администрация.
Проектът бе разработен от комисия, ръководена от председателя на общинския съвет Иво Пенчев. В хода на подготовката бяха взети предвид и предложения на граждани, съобщи БТА.
Правилникът предвижда гражданите да могат да вземат думата в края на всяко заседание за изказвания, питания и предложения, но само по въпроси и проблеми от обществен интерес, след като това е включено в дневния ред. Гражданите ще имат правото да вземат думата в края на съответната точка след изказванията на общинските съветници. Това ще може да става в рамките на три минути.
Председателят на общинския съвет може да получава възнаграждение, което не трябва да надвишава 90 на сто от възнаграждението на кмета. Общинският съветник получава общо месечно възнаграждение в размер на 40 на сто от брутната работна заплата на председателя. Ако общинският съветник отсъства без уважителни причини от заседание, той не получава възнаграждение.