Москва и Анкара забравиха по-големия враг - ИДИЛ

А Русия също е от модерните цели на ИД, припомня журналистът Георги Милков

ИД е много повече виртуална държава, отколкото истинска. Образът на "Ислямска държава" достига до нас повече от медии и пропагандни канали, в които виждаме джихадистите да тероризират и обезглавяват хора. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Георги Милков.


В момента има специалисти, които прекарват времето си в гледане на клипове с обезглавявания и отсяват истинската информация. Това е марката, брандът на "Ислямска държава", и тези клипове ще стават все повече, заяви той. Франция е неотменима цел на модерния джихад, тъй като се води "Империя на злото". Но не е само Франция, напоследък много модерна цел на "Ислямска държава" е и Русия, особено след включването й в ударите в Сирия, посочи Милков.


Това, което се случва между Турция и Русия, е голям проблем, защото сякаш и на двете места в момента са забравили, че има по-голям враг. Жалко е това, което се случва, тъй като разконцентрира фокуса на световната общност в борбата й с "Ислямска държава". Двете държави имат твърде много общи интереси и се надявам, че ще намерят път за разбирателство, коментира Георги Милков.