39 спортисти и 13 отбора се борят за десятката на Добрич

Спорт

09-12-2015, 16:12

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Наградите ще бъдат връчени на 18 декември

ВК Добруджа 07 е представен от разпределителя Георги Манчев, който освен носител на Купата на България и републикански вицешампион е участник с националния отбор на България на Световната лига, съобщава ИА Добруджа.
Хандбалният клуб е номинирал голмайстора на А групата Джошкун Якубов, който е и участник в СП за младежи до 21 г., както и неговия съотборник в нац.отбор Златан Петров.
Трима елитни спортисти представляват СК Добруджански юнак – националният състезател Драгомир Стойчев, двукратният европейски шампион за хора с увреден слух Панайот Димитров и неговият брат и двукратен вицеевропейски  шампион от същото състезание Дилян Димитров.
Трима състезатели са номинирани от БК Добруджа – Мариян Момчев, участник на ЕП, Аслъхан Мехмедова-пета на ЕП за девойки и Ивайло Йорданов-втори на Международния турнир „Златен пояс”.
Юношата Валентин Илиев е представител на другия добрички клуб- БК Добрич
Също трима са предложените за наградата състезатели от СКВТ Добруджа – европейската шампионка и рекордьорка в изхвърлянето Даяна Димитрова, миналогодишният победител Йордан Атанасов, както и вицесветовният шампион от Спешъл Олимпикс Радослав Радев.
Радосвета Симеонова и Габриела Красимирова са двете лекоатлетки от СКЛА Добруджа 99, които ще търсят място сред десетте най-добри, благодарение на множеството си призови класирания на национални и международни прояви
СКЛА Добруджа предлага номинациите на цели 11 състезатели.
Магдалена Радкова е предложението на ТК Изида, а Георги Михайлов и Пеньо Пенев са двамата представители на КК Самурай.
Шахматен клуб Енергия номинира 10-годишният Момчил Петков
За първи път от близо 20 години в номинациите се появява състезател по плуване. Това е 12 –годишната Станислава Сарандева, която  постигна впечатляващи резултати през тази година, счупвайки и няколко рекорда.
Сред номинациите личат имената на такива известни спортисти като Милена Великова, пета на Световната купа в Осиек, Хърватия, със спечелена квота за Параолимпийските игри в Рио де Жанейро през следващата година, тенисистът Радослав Камберов, както и четирикратната световна шампионка по шоуденс Нанси Георгиева от ЗТО Алексия.
  Номинираните отбори са: волейбол-мъже и момчета до 13 години, хандбал-мъже и младежи, атлетика –СКЛА Добруджа юноши ст.в., КК Самурай – мъже, БК Добруджа –мъже и девойки, СК Фаворит-спортна стрелба, ШК Енергия-мъже, колоездене-мл.в, тенис на маса-мъже и ЗТО Алексия.
  Наградите ще бъдат връчени от кмета на Добрич Йордан Йорданов на 18 декември, петък, от 13 часа. Те са на обща стойност 10 000 лв.