Атанас Атанасов: Няма условия за предсрочни избори

Кънев потвърди, че демократите ще продължат да подкрепят здравния министър

„Не очаквайте да хвърля камък по Петър Москов, макар че заслужава дърво. Към момента не виждам обективни условия за провеждането на предсрочни парламентарни избори след излизането на ДСБ в опозиция." Това заяви в Поморие зам.-председателят на партията ген. Атанас Атанасов, цитиран от Дарик радио.

По думите на генерала, премиерът Бойко Борисов „плаши хората" с информациите за избори 2 в 1. Атанасов обаче допълни, че „нищо не е изключено". Той съобщи, че е подал оставка като председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев коментира, че не споделя мнението на Петър Москов, който пък отбеляза, че партията може да излъчи кандидатура за правосъден министър въпреки опозиционното поле, което заема.

Кънев отново потвърди думите си от снощи, че демократите ще продължат да подкрепят здравния министър и водената от него реформаторска политика. Въпреки решението за излизане от властта ДСБ ще участва в общата среща на Реформаторския блок, която трябва да се проведе във вторник.