Губернатор от ДСБ хвърли оставка във Фейсбук

Сливен остана без областен управител тази вечер

Областният управител на Сливен Димитър Сяров подаде оставка във Фейсбук. "Известно е вече, че националното ръководство на нашата партия ДСБ взе решение да снеме политическото си доверие от управлението на страната. Като съучредител на ДСБ, единствената партия, в която съм членувал в живота си, мога да кажа, че тя винаги ще бъде моя избор и моята надежда за България. Като член на Националното ръководство аз изразявам категоричната си подкрепа и споделям позицията на лидера на партията Радан Кънев да излезем в опозиция", написа губернаторът в социалната мрежа. И обяви: "Затова ви информирам, че утре ще подам своята оставка като областен управител, пост който заемах през последната година като представител на РБ в управлението на страната в област Сливен".

Сяров пише още: "Дължа да отбележа, че през годините в работата си като областен лидер и като член на националното ръководство на ДСБ, винаги съм отстоявал виждането си за търсене на възможности за сближаване на десните формации за общи действия. Постигал съм и практически резултати в това отношение. Сега обаче се намираме в разломен момент".

Във вторник партиите от Реформаторския блок се събират на заседание в централата на СДС на "Раковски" 134. Формациите в Блока трябва да решат участието си във властта. До момента становище за минаване в опозиция са изразили само от ДСБ.  От Topnovini.bg отбелязват, че от ДСБ е и областният управител на Видин. Той все още не е заявил намеренията си. “Тъмносините” имат и седем заместници на областни управители, а председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) също бе техен член. 

"Който си мисли, че може да обвинява ДСБ в партизанщина и келепирджийство, не познава хората в ДСБ", написа във Фейсбук председателят на ДСБ Радан Кънев. "Умишлено, не съм поставял никого пред срокове или под натиск. Защото знам, че решението си истинските политици вземат сами, с отговорност пред съмишлениците и избирателите си. Благодаря ти, Митко!", казва още в своя профил председателят на ДСБ.