Настаняват изоставеното бебе в приемно семейство

Крими

18-12-2015, 16:26

Снимка:

©Pixabay

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изоставеното нощес в Пловдив бебе, било нежелано от цялата фамилия

Майката имала още две деца, гледани от баба й в село Житница, подхвана я прокуратурата

Бебето, което снощи беше изоставено от майка си в Пловдив, ще бъде настанено в приемно семейство, съобщиха от Дирекция "Социално подпомагане" в града. До момента за детето полагаха грижи в педиатричната клиника на Университетската болница "Свети Георги".


Смятаме, че най-добрият вариант за детето на този етап е да бъде в приемно семейство и то вече е определено, заяви директорът на дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева. "Има решение, заповедта е подписана от мен и дори в момента точно това правим. Със семейството сме в клиниката и ще настаним детето", каза за БНР Танева.


Момиченцето беше намерено изоставено във входа на жилищна кооперация на булевард "Васил Априлов" в Пловдив. Детето е било в количка, добре облечено, а по-късно педиатрите са установили, че е в отлично здравословно състояние. След няколко часа майката е била задържана. Първоначално тя е заявила, че е изгубила детето си, а по-късно е признала, че го е изоставила. Има още две деца, гледани от баба й в село Житница, а биологичният баща на изоставеното момиченце я е изгонил, съобщиха от полицията.


Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство срещу 33-годишната Лилия Белева, която вчера следобед изостави 11-месечната си дъщеричка, къобщава "24 часа". Според обвинителите тя е създала опасност за здравето на детето, тъй като го е оставила без надзор. За това престъпление наказанието е до 3 години лишаване от свобода. Под ръководството на прокуратурата се извършват разпити на свидетели, а социалните служби ще трябва да подготвят доклад за условията, при които е живяло бебето. Уведомена е и агенцията за закрила на детето.