Завърши обновяването на парка “Ехо” в Балчик

По програма “Рибарство”

Завърши проектът за обновяване на градски парк “Ехо” в Балчик чрез местната инициативна рибарска група, съобщиха от Общината. От новата придобивка вече се възползват много деца и родители. По програма “Рибарство” в центъра на Белия град бяха изградени три къта за спортуване на открито – за деца от 3 до 6 години, от 6 до 12 години, както и кът за възрастни с фитнес уреди. Подменени бяха бордюри, тротоари и настилки, както и облагородена растителността в емблематичната зона за отдих в Балчик. Изградени са стълби по стръмния скат на местността "Ехо", с което се осигурява бърза пешеходна връзка от центъра до крайбрежната алея. Инвестирани са 270 хиляди лева.

Толкова са вложенията и в още един проект по програма "Рибарство", който предстои да влезе в експлоатация. С нетърпение рибарите чакат да се настанят в новите складови помещения на брега. След уточняване на условията за отдаване под наем ще бъдат предоставени 11 контейнера, включващи 33 помещения за съхранение на рибарски принадлежности. До края на януари това трябва да се случи, предвижда ръководителят на проекта Димитрин Димитров.

В непосредствена близост балчиклии се надяват скоро да отвори като културно-информационен център и старата мелница. Реновираният обект вече е въведен в експлоатация и е част от туристически екскурзоводски маршрут, включващ и крепостта “Хоризонт” и "Текето" (Оброчище), които също бяха обновени.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен