За местната власт е необходима стабилност на централно ниво

Мисия Пловдив

21-12-2015, 16:15

Снимка:

©БЛИЦ

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

СДС и хората на Кунева изолират Радан

СДС: Не трябва да допускаме политическа криза

Убеден е зам.-шефът на СДС Емил Кабаиванов след партийния семинар в Хисаря

СДС събра кметовете и общинските си съветници на семинар в Хисаря, за да чуе мнението им по повод позицията на партията в Реформаторския блок. Заместник-председателят на СДС Емил Кабаиванов, който е и кмет на Карлово, обобщи, че решението на ръководството на партията да остане в Реформаторския блок и в управлението е било подкрепено от присъстващите.


"Алтернативата каква е – предсрочни избори и навлизаме в спиралата на нестабилност. Кой го желае това нещо?! Попадал съм в такава обстановка, когато се сменя едно правителство с друго, няколко месеца не можеше да бъде съставено новото правителство. Представителите на местната власт се чудехме към кого да се обърнем при решаване на проблемите ни. За местната власт е необходима стабилност на централно ниво. Когато влязохме в Реформаторския блок, не сме мислили, че той е коалиция само за едни избори. Когато някой от Блока реши да го напусне, логично е да предупреди партньорите си. Ние се готвим да се представим по-успешно на следващи парламентарни избори, но времето им не е сега", каза Кабаиванов пред БНР.


Емил Кабаиванов коментира, че поведението на лидера на ДСБ Радан Кънев едва ли има значение за предстоящите президентски избори. "На нас, в Реформаторския блок, ни е необходимо в следващите месеци спокойствие, мъдрост, единство. Необходимо е да се подобри вземането на решение, на позиция по важни политически проблеми, за да може хората да ни възприемат като един механизъм, който е способен в един следващ момент и да управлява България", изтъкна той.