"Кикимора" и Йорн Ланде ще загреят пловдивчани предновогодишно

Пловдив Лайф

28-12-2015, 14:02

Снимка:

©starfm.bg

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив приюти Йорн Ланде и "Кикимора" за Нова година

Започват в 22:00 часа на 31 декември с хитовете на Rainbow, Deep Purple, AC/DC и Black Sabbath

"Кикимора" и Йорн Ланде ще разтърсят Пловдив с вечните хитове на Rainbow, Deep Purple, AC/DC и Black Sabbath. Концертът ще е на 31 декември на площад "Централен" и обещава да превърне Пловдив в рок столицата на България в последните часове на 2015 година. Това заяви в интервю за Радио Пловдив известният китарист, цигулар и композитор, създател на група "Кикимора" Николо Коцев. Припомняме, че концертът трябваше да е в Каварна и бе уреден от Цонко Цонев, но новият кмет Нина Ставрева го отмени, като обясни, че общината не може да си позволи да похарчи 30 хил. лв. за такова събитие.


Музикантите ще излязат на сцената в 22:00 часа. Йорн Ланде се очаква да се качи на сцената около 23:00 часа. Скандинавският рок изпълнител е един от големите метъл гласове в наши дни и добре познат на феновете си в България. "Надявам се, че ще доставим удоволствие на публиката с един хубав и стегнат концерт, изпълнен добре. Подбрали сме музика за широката публика", коментира Коцев. Неговата група "Кикимора" ще представи освен авторски песни, също и хитове на Rainbow, Deep Purple, AC/DC и Black Sabbath. Очаква се Йорн Ланде да изпълни парчета на Рони Джеймс Дио.


"Йорн Ланде е един изключителен музикант", коментира Николо Коцев. Той подчерта, че най-важното събитие през годината е масовата миграция и потокът бежанци. Това е нещо, което касае не само България, но и целия свят. "Надявам се, че Европа и света ще намерят сили да постъпят по правилния начин", подчерта Коцев. Музикантът е категоричен, че най-добре се чувства в България и допълни, че не съжалява за своя избор да се върне в родината си.