ДПС: Избор между Русия или Турция е манипулация

Политика

30-12-2015, 20:21

Снимка:

24Rodopi

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДПС: Местан и отцепниците нямат място в парламента

Кметът на Кърджали става временно лидер на местните депесари

Председателският съвет на ДПС разпространи декларация, во която изрично се отбелязва, че афишираният от някои среди алтернативен избор Русия или Турция е манипулативна подмяна.“През последните дни вниманието на цялото общество е съсредоточено върху процесите, които се случват в ДПС, като една от водещите политически партии в  България“, се казва в позицията на ръководството на Движението. 

И още„Всяко наше действие и решение, след знаковото слово на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, което беше ключово послание към политическото ръководство на ДПС за гарантиране и запазване на политическата стабилност в региона и сигурността на Република България, е в изпълнение на желанието ни за връщане на нещата в хода на политическата нормалност“. „Категоричният ни избор е за мира, стабилността и сигурността, а не на дестабилизацията и конфронтацията. Защото етно-религиозните малцинства на Балканите биха били сигурните жертви на такъв избор“, продължава декларацията на председателския съвет на ДПС. 

„Настоятелно напомняме, че  афишираният от някои среди алтернативен избор Русия или Турция е манипулативна подмяна на основния политически смисъл на посланието! Защото именно поставянето на подобен избор води до разделяне, противопоставяне и конфронтация и всички рискове, които следват от това за Балканите“, се казва още в текста. Както и: „Избирателят на ДПС не трябва да бъде принуждаван да прави подобен избор,  подчинен на една погрешна и несъществуваща политическа теза“. В края на декларацията от временното ръководство на партията специално отбелязват, че „ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Република Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности. Продължаваме да подкрепяме усилията на Република Турция за пълноправно членство в Европейския съюз“.

Междувременно стана ясно, че кметът на Кърджали Хасан Азис става временно председател на областния съвет на Движението там. „Днес в присъствието на Председателския съвет на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак реши да възложи временно изпълнението на функциите на председател на областния съвет на ДПС Кърджали  на зам. - областния председател Хасан Азис, поради неприсъствието на областният председател на ДПС Кърджали на поредни заседания, до решение на ЦОБ на ДПС“, се казва в информация, разпространена от пресцентъра на партията. До това решение се стигна след категоричната заявка на досегашния лидер на депесарите там Бахри Юмер, че напуска партията заради начина, по който бе отстранен Лютви Местан.