Йеховисти подлудиха бургазлии за ЧНГ

Повечето от поздравените реагирали бурно

Едва ли зашеметените от бурното празнуване бургазлии са смятали, че първият, който днес ще позвъни на вратите им, ще са емисари от църквата "Свидетели на Йехова". Семейства от комплексите "Изгрев" и "Славейков" се оплакаха, че Новата година днес от 10 сутринта нататък им честитили представители на доста спорната, но иначе регистрирана в България църква, съобщава „Флагман”.
Висок младеж, облечен с костюм и пуловер, придружен от нисичка, късо подстригана жена на средна възраст, раздавали брошури и обяснявали, че Бог ни е подарил още една година, но трябва да я изживеем праведно и да МУ благодарим. Благодарността се изразявала и в това да се запишем на сбирки и богослужения на Църквата или на лекции и беседи и да допуснем Бог в сърцето си.
Повечето от поздравените реагирали бурно, уморени и сънени след голямото плюскане и пиене и гонели емисарите от вратата. Те обаче упорито повтаряли, че ги праща Бог и са избрани да връщат вярата на българите, което били отблъснати от собствената си църква.
За "Свидетелите" се говори, че е учението, проповедите и внушенията им са опасни, че членовете й фанатично вярват на проповедниците, че завещават имоти, а някои пък посягат на себе си, но досега имаше много дела и нищо от изброеното не можа да бъде категорично доказано.
За сметка на това Българската православна църква не практикува ловене на души, а се е затворила в храмовете и чака вярващите сами да дойдат и да запалят по някоя свещ или да оставят дарение.