Депардийо съживява диктатора Сталин в нов филм

Режисьор на лентата ще бъде актрисата Фани Ардан

Съветският диктатор Йосиф Висарионович Сталин е новото предизвикателство пред актьора Жерар Депардийо. Французинът с руски паспорт е приел да влезе в кожата на някогашния вожд заради екранизация по романа Le Divan de Staline (Диванът на Сталин) на Жан-Даниел Балтаса.
Режисьор на лентата ще бъде Фани Ардан - известната актриса и Депардийо си партнираха и в тв сериала „Распутин”, където ценителят на виното и жените изпълни главната роля.
Бъдещият филм за Сталин ще бъде продуциран от френско-португалската кинокомпания LEOPARDO Filmes, а руската студия „МОСФИЛМ” ще осигури костюмите и реквизита за снимките.
В центъра на сюжета е млад художник, който през 1950 г. тръгва към тайната резиденция на Сталин, за да обсъдят проект за монумента „Баща на народите”. Преди срещата обаче трябва да премине през изпитанията на КГБ, а разпитът ще води самият генералния Влашич.
„Сталин се обръща в гроба”, коментираха украински медии новината, разпространена от АФП. След като прие руско гражданство и открито защити позицията на Путин, Жерар Депардийо влезе в „черния списък” на известните личности, на които е забранено да влизат в Украйна.