Убитото в Пловдив детенце лежало между труповете на родителите си

Крими

05-01-2016, 14:40

Снимка:

©Фейсбук

Автор:

Пловдив Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тройно самоубийство шокира Пловдив (обновена)

Бащата Благой затрил семейството си заради раздяла, любов и отчаяние

"Трите трупа са намерени в спалнята един до друг, като детенцето е било между родителите си. И тримата имат огнестрелни рани в областта на главата. Всички факти до този момент сочат, че няма вероятност външно лице да е влязло в апартамента и да е извършило убийството", разясни пред Нова тв комисар Христо Разсолков.


35-годишният Благой Сапунджиев е убил съпругата и детето си с незаконно притежаван пистолет. Това става категорично ясно 24 часа след жестокото двойно убийство и самоубийство, което се разигра в понеделник в Пловдив. Според първоначалната информация, съпруг е застрелял жена си Йорданка, а после и 5-годишната им дъщеря Петя. Кървавата трагедия се разиграла в жилищната кооперация на пловдивската улица "Асен Христофоров".


"Все още чакаме всички експертизи да излязат наяве. Тогава ще сме готови с крайния резултат", коментира директорът на пловдивската полиция Разсолков. Телата на тримата са открити около 11:20 часа в понеделник. Намират ги майката на Благой и техния кум, които от сутринта безуспешно се опитвали да се свържат със семейството, след като разбрали, че двамата не са отишли на работа. Кумът се спуска с въже от горния етаж. По думите на комисар Разсолков оръжието, намерено при огледа, не е регистрирано.


Благой Сапунджиев и съпругата му Йорданка живеели разделени от 3 месеца, но правели опити да се съберат заради 5-годишната им дъщеричка Петя, пише "24 часа". Причината за разрива между тях била несходство в характерите. Няма данни мъжът да е упражнявал домашно насилие. Това са установили разследващите след разпитите на роднините на Сапунджиеви.


В кооперацията на ул. "Асен Христофоров" 21, където Йорданка била под наем с детето, също твърдят, че в последно време често виждали Благой да идва при семейството си. Не са чували никакви скандали между съпрузите. Тихо в жилището било и на 3 януари т.г., когато 35-годишният шофьор отново бил с жена си и дъщеричката си. Съседката, която на 4-и около 5 ч. чула три гърмежа, помислила, че шумът е от пиратки. По тази причина и не сигнализирала в полицията.


Основната версия е, че Благой е ликвидирал семейството си от ревност и отчаяние. Той не искал да бъде разделен от жената и дъщеричката си, които толкова много обичал.