Спасиха втори човек от измръзване в Балчик

В Белия град няма приют, а капацитетът в Добрич и Варна е запълнен

Втори човек днес бе намерен в безпомощно състояние от измръзване пред търговски обект в Балчик, съобщава радио Варна. След като е откаран и прегледен в спешния център, е транспортиран в хирургично отделение на добричката болница с измръзнали горни крайници и опасност от ампутация. Дали това ще се наложи, ще стане ясно до 24 часа, коментират медиците от здравното заведение. В момента се извършват реанимационни дейности. Мъжът е клошар, без документи за самоличност и данни за близки, до спешното е стигнал след употребата на алкохол. Човекът се е самонастанил в необитаема общинска сграда на ул. „Варненска” в Балчик, която е без врати и прозорци.

Припомняме, че преди два дни от измръзване и освирепяла глутница кучета бе спасен 75-годишен бездомник, приютил се в паянтова постройка в покрайнините на Балчик. Откаран е в спешното и настанен в болницата с инсулт.

По повод двата случая от дирекция „Социално подпомагане” – Балчик коментираха, че не разполагат с фонд за настаняване на такива хора. Потърсени са места в приюти в Добрич и Варна, но отговорът навсякъде е, че капацитетът е надвишен. Търсят се варианти за включване в обществената трапезария.