Община Мъглиж скъса договор със снегопочистваща фирма

Общината била затрупана в преспи

Община Мъглиж прекрати договора с фирмата, отговаряща за снегопочистването "ПСК Виастрой" ЕООД. Причината е неизпълнени клаузи по договора, обясни зам.-кметът Душо Гавазов. Заради обилните снеговалежи в района, общината била затрупана в преспи, а много от пътищата останали непочистени.

"Няколко часа се опитвахме да се свържем с някой от фирмата, защото по пътищата нямаше нито един снегорин", разказа Душо Гавазов. Той допълни, че след като най-накрая установили връзка с ръководството на фирмата, те се оправдали, че причина за неизпълнение на договора с общината е било приоритетното почистване на републиканската пътна мрежа.

"Заради неизпълнение на клаузите от договора и за защита интересите на хората от община Мъглиж, както и за осигуряване на качествено снегопочистване и зимно поддържане на пътната мрежа е прекратен договора.", допълни Гавазов.

Със заповед на кмета са дадени права на единствената местна фирма "Промакс" ЕООД да започне почистването на снега и опесъчаване на пътната мрежа в общината.

На фирма "ПСК Виастрой" са наложени и финансови неустойки в размер на 5545.50 лв., които включват 20% от разходите за почистване в първия ден и гаранцията за добро изпълнение.