Арестуваха аржентинец и българин за ранените бизнесмени в Пазарджик

Задигнаха от офиса им през декември 20 хиляди лева, златни накити и мобилен телефон

Двама мъже са арестувани за въоръжения грабеж в офис, при който през декември бяха простреляни двама братя в индустриалната част на Пазарджик, съобщиха от държавното обвинението. Прокуратурата привлече като обвиняеми 39-годишния испански гражданин аржентинецът Фернандо Кастро и 31-годишния Джемал Аликов от Пещера. Предстои съда да разгледа искането за постоянното им задържане под стража.


Аликов и Кастро, заедно с Васил Атанасов и един неизвестен, при въоръжен грабеж на 21 декември взеха от фирма 20 хиляди лева, златни накити и мобилен телефон. При грабежа бяха ранени собственикът на фирмата Спас Спасов и неговия брат. След това извършителите се укриха. Атанасов вече е с постоянна мярка "задържане под стража", а Аликов и Кастро са били задържани за 72 часа на 7 януари. Четъртият участник в грабежа се издирва.


Ограбеният фирмен офис е на фирма за хидроизлации. Собственикът Спас Спасов е от ромски произход и е родом е село Звъничево. Хората в Пазарджик го познават като ръководител на група за джебчийство преди години. Според близките му нападението е етническо. Очаква се окръжния прокурор на Пазарджик да обяви подробности за случая.