МВР: Имаме конкретни насоки по двата показни разстрела

КРИБ с гневно ултимативно писмо призовава за разкриване на убиеца на Александър Антов

Имаме конкретни насоки по двете убийства, извършени само в рамките на няколко дни в София на Веселин Стоименов и собственика на "Агресия" Александър Антов. Това заяви на пресконференция в Пазарджик зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. Той посочи, че и по двете тежки престъпления се работи изключително ритмично, целенасочено и денонощно. Към реализация на предполагаемите поръчители и извършители ще се пристъпи обаче, само когато има събрани достатъчно доказателства за вина.


Арабаджиев настоя, че двете убийства по никакъв начин не са свързани. Това сочат данните за мотивите за извършването им, които са ясни на полицията. Активно се работи по разкриването и ареста на извършителите и евентуалните поръчители, допълни още зам.-главният секретар на МВР, цитиран от "24 часа".


Междумременно Конфедерация на работодателите и индустриалците в България - КРИБ изпрати гневно писмо до вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова с копие до премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров по повод убийството на собственика на "Агресия" Александър Антов.


"Поредното показно и нагло убийство в България, този път на един предприемач, символ на това как един българин може да успее и със собствени сили да изгради от дребно надомно производство една истинска империя, безкомпромисно и оглушително постави въпроса: Защо ни е нужно МВР? Защо са ни нужни вицепремиер и министър на вътрешните работи? Защо бюджетът прахосва над един милиард лева за тези институции, когато всеки един от нас може да бъде разстрелян като куче, защото просто не се харесва на някого, или този някой иска да му вземе парите, или направо целия бизнес? Да убие, да ограби, да линчува и то с ясното съзнание, че ще остане безнаказан. Да, наистина безнаказан!", пише в писмото, разпространено до медиите.


"Александър Антов бе една от иконите на сказанието за това какъв наистина би трябвало да бъде българският преход и в името на светлата му памет ние няма да допуснем смъртта му да остане просто част от черните хроники на медиите. Ако МВР допусне това, КРИБ няма да се примири и ще намери начин да насърчи разкриването на поръчителите, извършителите и пазителите им", се казва още в обръщението.


"Обръщаме се към Главния прокурор на Република България с очакването виновните да бъдат наказани с цялата суровост на закона. Справедливо, но безмилостно! Обръщаме се и към премиера на Република България, който, в създалата се ситуация, трябва да ни убеди, че тези, които все още сме останали в България, не сме сбъркали и имаме все още шанс да покажем на света, че сме прави", завършват с ултиматум от КРИБ.

 

 Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"