Отцепниците от ДПС официално независими

Структурата в Пазарджик с декларация срещу Мариана Георгиева

Лютви Местан и подкрепилите го депутати официално станаха независими народни избранници. Това стана след като в началото на първото заседание на народното събрание след ваканцията председателят на парламента Цецка Цачева обяви изключването им от ДПС и парламентарната група на Движението.

Според правилника на 43-тото народно събрание отцепниците автоматично освобождават и всички постове в парламентарните комисии. Така независимите депутати в сегашния парламент стават общо 11.

Междувременно от пресцентъра на партията разпространиха преди минути позиция на Областния съвет на ДПС – Пазарджик с пореден призив депутатите, напуснали парламентарната група на Движението да излязат от народното събрание.

На заседание на Областния съвет на ДПС Пазарджик, на което присъстваха съпредседателите на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак и народните представители от ПГ на ДПС Делян Пеевски и Камен Костадинов, общото събрание прие Декларация, с която призовава всички народни представители, избрани с листите на ДПС и напуснали парламентарната група на партията и конкретно Мариана Георгиева да напуснат незабавно народното събрание Народното събрание, съобщават от Движението.

"Обръщаме се към г-жа Мариана Георгиева, да напусне Народното събрание на Република България, където я изпратихме ние – избирателите на ДПС от Пазарджишки избирателен район. Не желаем волята ни да бъде подменена. Не приемаме г-жа Георгиева като наш представител, след като е избрала да  е вън от парламентарната група на ДПС.” се казва в Декларацията.

От Областният съвет на ДПС Пазарджик изразяват и „пълната си подкрепа за позицията на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и решенията на ЦС на ДПС и твърдата си воля за следване и остояване  на основните ценности и принципи на Движението за права и свободи като европейска либерална и демократична партия“.