Критиците избраха Лео ди Каприо за най-добър актьор

„Спотлайт“ е най-добър филм, а Бри Ларсън е първа сред актрисите

Разследващата журналистическа драма "Спотлайт" получи наградата "Изборът на критиците" за най-добър филм, предаде Асошиейтед прес.

Лентата на Том Маккарти, която се основава на реални събития, разказва за сексуални посегателства в Католическата църква в Бостън.

Наградата за най-добър режисьор отиде при австралиеца Джордж Милър за научнофантастичния екшън "Лудия Макс: Пътят на яростта".

За най-добър актьор и актриса бяха избрани Леонардо ди Каприо за "Завръщането" и Бри Ларсън за "Стая". Двамата вече получиха "Златен глобус" и са смятани за фаворити и за "Оскар"-ите.

Наградата за най-добър оригинален сценарий отиде при "Спотлайт". Сценарият на филма е написан от Том Маккарти заедно с Джош Сингър.

Призът за най-добър адаптиран сценарий бе спечелен от филма "Големият залог".

Отличията за най-добър актьор и актриса в поддържаща роля отидоха съответно при Силвестър Сталоун за "Крийд: Сърце на шампион" и Алисия Викандер за "Момичето от Дания".

Наградите "Изборът на критиците" бяха раздадени на церемония в Санта Моника, Калифорния.

Наградата се дава от кинокритиците, работещи в телевизионни, радио и интернет медии. Професионалният съюз включва около 250 души и се смята за най-големият от този вид в Северна Америка.