Свидетели срещу Сидеров вече не помнят случката на Летище Варна

Крими

19-01-2016, 13:03

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

bulgaria.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Волен Сидеров пил блъди мери и уиски преди скандала на Летище Варна

Атакистът се възползва от делото си за речи срещу политици, институции и мафия

Днес Виктория Нюланд е дошла като наблюдаващ прокурор по делото "Сидеров". Така лидерът на Атака Волен Сидеров си обясни визитата на помощник-държавния секретар на САЩ в България, минути преди поредното заседание на дело срещу него самия, предаде репотрер на нюз.бг. И днес Сидеров се яви на процеса за инцидента на варненското летище от 2014 г. Според него всичко около това дело се случва заради лъжесвидетелстване. Лидерът на Атака отдели време да поучи медиите как да работят, какво да разследват и чии оставки на искат, като им напомни и че "гнусните им лъжи" влияят на съдебната система.


В България полицията се занимава със Сидеров, а не с истинските престъпници. Всеки ден стават убийства, къде е убиецът на Антов. Защо не искате оставка на Бъчварова, запита в режим на реторика Сидеров, като не пропусна да си отговори сам. На фона на новината, че от вчера има обвинителен акт и за инцидента пред столичен клекшоп от миналата есен с негово участие, атакистът подчерта, че ставало въпрос за незаконно работещ магазин, в който се продават цигари без акциз, вероятно и наркотици. Той заяви, че нито е удрял, нито е пипал полицаи там, а самите служители на реда лъжесвидетелствали, както ставало и по варненския случай. "МВР е една мафия. Не казвам, че съм най-добрият, а че срещу мен има лъжливи свидетелства. Вместо да правя политически идеи, съм принуден да си прекарвам времето в съдебната зала и да се занимавам с глупости", недоволен е Сидеров.


В хода на днешното заседание той изслуша показанията на петима свидетели. Част от тях не си спомняха нищо - например една от пътничките на злополучния полет увери, че е видяла Сидеров на качване в самолета, но се е грижила за двете си деца и не му е обърнала внимание. Бившата шефка на граничната полиция във Варна Снежа Господинова забрави да е била обиждана и снимана от лидера на "Атака" Волен Сидеров на 6 януари, 2014 година, допълва "24 часа". Тя бе разпитана като свидетел по делото срещу политика за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на Летище Варна преди 2 години. Снежа Господинова, която вече е пенсионерка, заяви, че не помни Волен Сидеров да е казвал пред нея, че гранична полиция е най-корумпираната, да я е снимал с телефон и да я е питал "Ти коя си, ма?". "Нямам спомен да съм се представяла два пъти", каза Господинова.


По време на разпита обаче в нощта срещу 7 януари 2014 г. тя е твърдяла обратното, което наложи да й бъдат прочетени показанията, на което бившата полицайка каза, че не си спомня. Сидеров, който активно и задаваше въпроси, констатира, че противоречията били големи и дори подхвърли, че може би трябва да й се повдигнат обвинения за лъжесвидетелстване.

Делото продължава на 7 март.