Датчани инвестират в Икономическа зона "София - Божурище"

"Юск Бул" ЕООД и "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД подписаха меморандум в МС

Меморандум за инвестиционно намерение на територията на Икономическа зона София - Божурище беше подписан между "Юск Бул" ЕООД и "Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД (НКИЗ) в Министерски съвет, съобщи Фокус. Алан Кьергор, заместник-изпълнителен директор на "Юск Бул" заяви, че в България има много благоприятни бизнес условия за такъв дистрибуционен център, насочен към операции на Балканите от страна на "Юск Бул" ЕООД. "Очакваме въвеждането на центъра в експлоатация. Надявам се да видя всички вас в онзи момент, когато ще открием официално центъра, който ще предоставя услуги на целия регион", подчерта Кьергор.


Николай Ценков, председател на Съвета на директорите на НКИЗ ЕАД, изрази увереност, че заедно със своите колеги ще работят успешно по проекта в индустриалната зона. "В обществото всеки трябва да свърши своята част от работата - политиците да осигурят стабилност на икономиката, предприемачите да инвестират в бизнеса, новаторите да предлагат своите идеи", заяви Ценков и добави, че ключовият фактор за изграждането на този проект е била вярата. "Вярата в това, което имаме, в това, което правим и това, което сме", добави Ценков.


На подписването на договора присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Божидар Лукарски, Кристиян Кьонигсфелд, посланик на Кралство Дания в България, заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов. Меморандумът поставя началото на реализацията на проект на датската компания на територията на Икономическа зона София – Божурище.


"Дела като подписването на меморандума са отговор на критиката не песимистите, които вадят данни, че България не е добро място за инвестиции и инвестиционният климат не е добър", каза министърът на икономиката Божидар Лукарски. Той благодари на местната администрация в Божурище и на "ЮСК БУЛ" ЕООД за сътрудничеството. Лукарски изрази мнение, че Божурище е мястото, което е логистично най-добре разположено за този център, който да обслужва не само Балканите, но и голяма част от Югоизточна Европа.