„Парамаунт“ изключи от плановете си продължение на "Терминатор"

На негово място ще снимат „Спасители на плажа“ с Дуейн "Скалата" Джонсън в главната роля

Американската кино студия „Парамаунт Пикчърс“ изоставя намерението за продължение на подновения франчайз "Терминатор" в полза на продължаването на "Спасители на плажа". Проектът не успя да впечатли достатъчно инвеститорите с финансов оптимизъм, пише The Hollywood Reporter.

Производството на петата част от филма, "Терминатор: Генезис", струва 155 милиона долара. В Съединените щати, лентата успя да събере едва 89 милиона долара, а по-голямата част от приходите 351 милиона – дойдоха от други страни. Общата сума, посочва изданието, не е лоша за един нормален филм, но приходите са недостатъчни за такъв свръх проект.

В допълнение, "Генезис" не предизвика възторг сред критиците, но натрупа много коментари за липсата на професионализъм у продуцента Дейвид Елисън. Следва също така да се има предвид, че това е третият неуспешен опит да се достигне стандарта, установен от създателя на оригиналния "Терминатор" Джеймс Камерън.

В резултат на това, насроченото за 19 май 2017 продължение изчезна от графика на студиото, а неговото място бе заето от "Спасители на плажа" с Дуейн "Скалата" Джонсън в главната роля.

Премиерата на осмия "Терминатор", който трябваше да бъде заключителен за подновената трилогия, беше определена за юни 2018. През 2019, 35 години след първия филм, правата за франчайза ще се върнат отново на Камерън.