Каварна ще подобри пътната и образователната инфраструктура

Над 821 000 лева са заложени в капиталовата програма за 2016 година

Община Каварна ще подобри пътната и образователната инфраструктура, ще облагороди крайбрежната зона и паркови пространства с ресурс от над 821 000 лева по капиталовата програма за 2016 година. Инвестициите ще бъдат обсъдени на предстоящото заседание на общинския съвет на 29 януари.
Най-много средства - около 200 000 лева, ще бъдат изразходвани за рехабилитация на общинските пътища между селата Вранино-Иречек-Видно и Септемврийци-Било. Програмата предвижда за новия туристически сезон с ресурс от 66 000 лева да бъде почистен участък от плажа в крайбрежната зона и да бъдат създадени повече удобства за летовниците. Ще бъдат монтирани бариери за достъп до природния и археологически резерват "Калиакра". Ще бъдат облагородени и два парка в крайморския град - "Лятно кино" и "Спортна зона". Кметската управа възнамерява и да подготви проект за реконструкция на уличното осветление в общината.
В новата капиталова програма са заделени средства за ремонт на спортна площадка в училище "Стефан Караджа", на целодневната детска градина "Радост" и на детска площадка в Каварна.