Димитър Узунов не е пускал SMS на 14-и преди обед

Удостоверява справката му от мобилния оператор

Новият представляващ Висшия съдебен съвет Димитър Узунов публикува на официалния сайт на институцията справката, която му е предоставена от мобилния оператор за деня на скандалното заседание на ВСС. Справката е от Виваком като мобилен оператор и в нея се посочва, че от посочения номер, с титуляр ВСС, не е регистриран изходящ SMS в периода от 09:30 до 12:30 часа на 14 януари.


"Като член на ВСС и представляващ Висшия съдебен съвет, предоставям справка, издадена от мобилния оператор, чиито услуги ползвам и с която се удостоверява комуникацията от телефонния ми номер на 14 януари 2016 г. за периода от 09:0 ч. до 12:30 ч. Този документ ясно показва отсъствие на писмена кореспонденция с министър-председателя на Република България или с когото и да било друг", посочва Узунов в изявлението си, разпространено от институцията.

В този часови диапазон на 14 януари бе заседанието на ВСС, на което Лозан Панов показа препратен SMS от Бойко Борисов, писан от човек от ВСС. Мнозина изразиха предположение, че авторът му е именно Узунов.