Близки и съседи на Тодор Пенков излязоха на мирен протест

Животът

23-01-2016, 16:30

Снимка:

ИА Добруджа

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майкоубиецът от Добрич, остава в ареста

Сестрите и лелята на Тодор: Не е убил майка си

Пред Първо РПУ - Добрич

Близки и съседи на Тодор Пенков, който е обвинен в убийството на своята майка, излязоха тази сутрин на мирен протест пред Първо РПУ - Добрич. Протестът им е насочен срещу начина, по който 28-годишният мъж е бил принуден да направи самопризнания. По думите им, Тодор е подписал показанията, след като е бил подложен на тормоз и насилие в ареста, където се намира и в момента, съобщава ИА Добруджа.

Припомняме, че Тодор Пенков в момента е задържан като обвиняем за смъртта на майка си Руска, открита преди две седмици в гаража на дома им в Добрич.

Съседите му са категорични, че Тодор не е способен да извърши убийство, а още повече на своята майка, за която се е грижел само той и я е защитавал от системните скандали и побой от страна на баща му Пеньо.

На протеста днес присъстваха около 10 приятели и съседи на Тодор. Сестрите и леля му не дойдоха, тъй като след интервюто в радио "Добруджа" са били извикани в Първо РПУ, за да подпишат декларация, че повече няма да имат медийни изяви.

Зафирка Гецова, първа братовчедка на Тодор, която организира днешния протест, призна, че съвсем скоро ще има нов протест, в който ще се включат повече хора.