"Ленфилм" обмислят лента с Леонардо ди Каприо

Бабата на актьора е рускиня и темата за историята на Русия го привлича

Известното филмово студио на Санкт Петербург "Ленфилм" заяви готовност да направи филм за младия Владимир Ленин, като главната роля може да изиграе Леонардо ди Каприо, пише руската преса.

Това се случи, след като се разбра, че звездата желае да изиграе ролята на Владимир Путин, Григорий Распутин или Владимир Ленин. Ди Каприо го обяви в интервю пред немския вестник "Велт ам Зонтаг" преди седмица и допълни, че трябва да се правят повече филми за историята на Русия.

"Винаги е интересно да се прави зрителско кино. Още повече, че Леонардо ди Каприо често е сравняван с младия Ленин. Имаме достатъчно декор и реквизит в града, за да пресъздадем епохата на революцията" - отбеляза по този повод представител на "Ленфилм".

Да режисира филма вече пожела Владимир Бортко, заместник-председател на Руската Дума по въпросите на културата. Той е заснел досега филми като "Кучешко сърце", "Бандитският Петербург", "Блондинка зад ъгъла" и други. "Ди Каприо е добър артист. Той може да изиграе това, което иска. С удоволствие бих го снимал, ако ме покани за режисьор". - заяви Бортко.

Дворецът на князете Юсупови на Мойка, където е бил убит Григорий Распутин, изказа готовност да помогне на Ди Каприо в адаптацията към ролята на този персонаж. Самият Ди Каприо, който има и руски корени (баба му е рускиня), преди това изрази разочарование, че световното кино днес произвежда твърде малко филми за руската история. Новото предложение обаче още не е коментирал.