Стойчо Младенов: Гриша Ганчев показа любовта си към ЦСКА

В момента "А" група е смешна

Бившият наставник на ЦСКА Стойчо Младенов за пореден път се изказа в защита на благодетеля на "червените" Гриша Ганчев. Според него, бизнесменът е спасителят на клуба.

"На този етап спасителят на ЦСКА се казва Гриша Ганчев. Той се появи, даде си мнението, желанието, показа любовта си към клуба и сега всички го подкрепят. ЦСКА съществува и ще продължи да съществува. Виждам последователите ни и вярвам, че ЦСКА ще пребъде. Ние сме люлка на шампиони", сподели Младенов.

Той коментира и ситуацията в А група в момента, като според него дивизията сега е "смешна". Това му мнение е продиктувано от решението на БФС да извади Литекс от елита и в момента да останат само 9 тима на най-високото ниво.

"А група е смешна, аматьорска, без интрига и качества. След комунизма Литекс е най-успешният и най-добре работещият проект в България. И с такава лекота взеха едно решение да го изхвърлят. Единствен Наско Сираков каза истината и всички в изпълкома трябва да го слушат, защото е най-компетентният и знаещ там", сподели Младенов.

Бившият треньор на "червените" даде мнението си и за евентуалното създаване на Суперлига, в която да бъдат поканени ЦСКА, Локомотив София и Литекс. Такава идея лансира БФС, а Младенов е "за", но призова за помощ от държавата на всички евентуални участници.

"Идеята за рестарт на родния футбол трябва да се осъществи, но това трябва да стане с помощта на държавата, която да контролира БФС. На тези 12 отбора да се дадат по 2-3 млн. на година от бюджета, това толкова много ли е за една държава?"

"В Турция се прави така, в Сърбия също, защо тук да не стане? Това са 35-36 млн. лв. на година. Подобно нещо трябва да се направи за всички спортове. Затова подкрепям такава идея", сподели Младенов.

Той говори и за нападките по негов адрес за състоянието на клуба и множеството дългове. Той се чувства оцапан и накърнен от всичко напоследък.

"Не искам да се връщам назад какво се случи с ЦСКА. Нека не коментираме. Изцапаха ме, накърниха ме, какво ли не се случи с мен. Някой да излезе и ме защити?! Толкова приказки се изказаха - защо не го покажат и докажат.

Тези, които ме оцапаха, на 90% задълженията са техни, 8% на други и още 2%. Сега, когато катурнаха клуба, дайте да видим какво да правим. То мандалото хлопна. Толкова много говорих тези две години, в които бях в ЦСКА, толкова неща казах. И сега искам да ви попитам истина ли е всичко това? ЦСКА ще го бъде, убеден съм", заяви още Младенов.