Ричард Гиър събра милион „лайка“ за „Хубава жена 2“

Актьорът сподели, че се замисля за продължение на любовната история между милионера и проститутката

Малко повече от 12 часа трябваха на актьора Ричард Гиър за да съберат един милион "харесвания" в подкрепа на продължението на един от най-разпознаваемите му филми – „Хубава жена“.

"Дойде ни на ум идеята за продължение на " Хубава жена ". Но не сме убедени в успеха на идеята, така че решихме да дадем възможност на феновете да решат заслужава ли си това. Ако тази снимка набере милион "лайка", ще се заемем с най-голяма сериозност" - пише Гиър във Фейсбук, като добавя, че е новобранец в социалните мрежи.

За 14 часа постът натрупа близо 1,1 милиона "харесвания" и около 70 хиляди споделяния. Феновете на актьора, са убедени, че продължаването на "Хубава жена" е великолепна идея и определено има смисъл да се направи втори филм. 

Коментаторите посочват също, че след феноменалния успех на лентата много млади момичета се стекоха в Лос Анджелис с надеждата да срещнат милионер. И продължението на историята трябва да е по-поучително.

Мелодрамата за честната и мечтателна проститутка и сантиментален богаташ снима режисьорът Гари Маршал. Филмът, който струва само 14 милиона долара, донесе на създателите си близо половин милиард и множество награди, включително и номинация за "Оскар" за Джулия Робъртс и награда "Златен глобус" за нея.

Първоначално е било планирано за изпълнението на главните роли да се поканят много различни актьори. Сред претендентите са, например, Дензъл Уошингтън, Ал Пачино, Мег Райън, Ким Бейсингър, Мелани Грифит, Шарън Стоун, Сара Джесика Паркър и други звезди.

За илюстрация на поста с гласуването Ричард Гиър избра снимка, направена миналата година в чест на 25-годишнината от премиерата на филма. Тогава целият екип се в предаването Today Show и си припомниха различни смешни истории, случили се на снимачната площадка. 

Тогава стана ясно, че първоначално краят на филма не е бил толкова щастлив – милионерът Едуард Люис трябвало да изхвърли Вивиан от колата барабар с парите. В крайна сметка режисьорът избрал щастлив край, включително и заради симпатиите, които възникнали между Ричард Гиър и Джулия Робъртс.