Откриха Борсата за семена в Добрич

Добруджанци

02-02-2016, 12:18

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват XX-та Борса за семена

Предлагат се от полски култури до навигации за земеделието

Специализираната борса за семена и посадъчен материал в Добрич, която събира земеделски производители от днес до 6 февруари, предлага от продукти за пролетната сеитба до навигации за земеделието. В 22-ото издание на борсата участват 45 български фирми и представителства на чужди компании. Кметът на Добрич Йордан Йорданов и Звезделина Иванова, изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД - организатор на форума, прерязаха лентата на изложението.
На борсата едни от най-големите производители и търговци на полски култури, сред които и Добруджанският земеделски институт, предлагат семена за слънчоглед, царевица, фасул, леща. Членове на асоциацията "Български пипер" демонстрират нови сортове зеленчуци на повече от десетина щанда. Посетителите проявяват голям интерес и към новите сортове маточина, лавандула, бял равнец и други етерични култури, които стопаните отглеждат в Добруджа. На изложението се продават и овощни дръвчета, лозички, цветя, препарати за растителна защита, органични торове.
Сред атракциите на борсата са навигационни устройства на американската фирма "Trimblе", които, монтирани в трактори, осигуряват прецизност при торене и пръскане на полски култури, без да бъдат пропускани или застъпвани площи.
"Добрички панаир" ще награди на церемония тази вечер с традиционния приз на изложението "Пионер семена - България" за най-висок пазарен дял при царевицата и слънчогледа в страната, съобщи Звезделина Иванова.