Първо заседание на Обществения съвет по култура

Мисия Добрич

08-02-2016, 08:22

Снимка:

©DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Председател е зам.-кметът „Хуманитарни дейности" д-р Емилия Баева

Новият Обществен съвет по култура ще се събере на първото си заседание днес от 16.00 ч. в   Община Добрич. Той ще има мандат до 30 ноември 2019 г. Председател е зам.-кметът „Хуманитарни дейности" д-р Емилия Баева.

На първото заседание ще бъдат избрани председатели на двете секции - „Културно наследство и читалища" и „Сценични изкуства" и ще бъде обсъден статутът на Международния младежки фестивал и конкурс.

Общественият съвет за култура има за цел да съдейства за създаването и осъществяването на стратегия за развитие на културата в Община град Добрич и да провежда широк обществен дебат по теми, свързани с културата.

В състава на Съвета се включват представители на културни институти и организации, фондации, неправителствени организации, творчески съюзи и асоциации в областта на културата, образователни институти, медии, както и изявени личности и експерти от сферата на културата и изкуствата.

Съветът е назначен със заповед на кмета Йордан Йорданов и функционира на обществени начала,  участието в него е доброволно.