Красен Кралев: Лобист съм на децата на България!

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства днес на кръгла маса за развитието на планинския туризъм, организирана от Министерство на туризма. В кръглата маса участваха още министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.–министърът на околната среда и водите Бойко Малинов, зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, съветникът на министъра на икономиката Владимир Каролев, Андреас Щайбъл, управител на австрийския ски курорт Ишгъл, международният експерт по зимен и планиски туризъм Лоран Ванат и петкратният шампион Марк Жирардели. 

В дискусията се включиха кметове на планински общини, представители на курорти, еколози и други неправителствени организации.

В началото на срещата с агресивно и невъзпитано поведение група екоактивисти, водени от Андрей Ковачев, се опитаха да опорочат дискусията. „Аз съм лобист на българските деца, които нямат къде да карат ски. Моята работа е да се грижа за развитието на спорта и в това число и на зимния спорт“, това послание отправи към тях министър Красен Кралев.

„Получавам заплата от парите на българските данъкоплатци, за да се грижа за здравето на българските деца и спортисти“, добави Кралев. Той обясни, че многократно заявяваната от него позиция за изграждането на нова спортна инфраструктура в зимните ни курорти е част от задълженията на всеки спортен министър. „Българските спортисти се готвят за състезания извън България на много високи цени, защото тук пистите и съоръженията не са достатъчно, а за сноубордистите ни нама професионален полигон. Аз не искам това да е така, може би хората, които направиха цирка преди малко, го искат“, каза Красен Кралев.

Министърът на младежта и спорта обяви също, че в готвения нов Закон за спорта по отношение на турзима е взето предвид мнението и са отразени забележките на Българския туристически съюз, в който членуват 161 туристически дружества и който представлява най-голямата маса активни туристи в страната.