Стойчо Стоев: При равен брой точки с Лудогорец щеше да ни е по - лесно

Сега излизаме срещу тях с пет точки по-малко

Треньорът на Левски Стойчо Стоев няма представа дали предстоящият двубой с Лудогорец може да реши титлата в България, тъй като все още не е наясно със ситуацията около Литекс. Специалистът призна, че в момента неговият отбор се намира в неблагоприятна позиция, тъй като е на 5 точки зад разградчани и това оказва влияние в нагласата на неговите футболисти.

"Ако бяхме с равен брой точки с Лудогорец, щеше да ни е много по-лесно. Сега ситуацията е доста по-различна. Сега ще излезем на терена с друга нагласа, тъй като сме с 5 точки по-малко. Но в крайна сметка излизаме за победа и да се представим добре. Колко до темата "Литекс"... Виждате, че в България всичко се променя много бързо. Ако отборът бъде върнат, това ще е добре за нас. Ловчанлии са добър противник и тяхното присъствие ще ни направи по-силни. Освен това ще сме с еднакви точки с Лудогорец", заяви Стоев.

"Синият" наставник изрази увереност, че неговият тим е готов за предстоящото дерби и единственият проблем за тима е свързан с Джереми Де Ноойер, който все още е под въпрос за мача на "Лудогорец Арена".

"Мисля, че отборът е подготвен. Това, което видях в подготовката е, че отборът влиза в нужната форма, за да изглежда добре през пролетта. Единственият ни проблем е свързан с Де Нойер. Той най-вероятно няма да вземе участие. Има все още време, но не съм опитмист. Адениджи не е готов все още. Ще бъде с нас в Разград, но едва ли ще разичтам на него. Относно състава, нямам никакви колебания"

"Доста мачове сме изиграли и не бих казал, че при нас има предстартова треска. Да, може би има леко напрежение, тъй като започва пролетния полусезон, а и се изправяме срещу един много силен отбор. А и все пак срещата е с по-различен привкус. И двата тима искат да победят и ще се борят за това", завърши Стоев.

Лудогорец приема Левски в неделя от 15:30 часа на "Лудогорец Арена". В класирането "орлите" са на първо място с 36 точки, следвани от "сините" с 31.