Маноилова ще е знаменосецът в Лилехамер

Най-добрата ни състезателка по шорттрек Катрин Маноилова (втората отляво на дясно) заслужено бе избрана за знаменосец на делегацията ни на церемонията по закриването на Зимната младежка олимпиада в Лилехамер.

17-годишната софиянка спечели първия медал за България от игри за юноши и девойки – бронз на 500 м, с което влезе в олимпийската история. А вчера към него добави и още едно отличие в същия цвят - в смесената интернационална щафета за момчета и момичета. В тима на Маноилова бяха още Анита Нагай от Казахстан и момчетата Карлис Круцберг от Латвия и Казуки Йошинага от Япония.

Вчера Катрин не случайно беше наречена „новата звезда на зимните спортове” от министъра на спорта Красен Кралев, който я поздрави чрез страницата си във Фейсбук.

Днес са последните стартове на игрите, преди церемонията по закриването им, която ще е вечерта от 21:00 часа българско време. След нея пък всички състезатели и треньори са поканени на прощално парти в олимпийското село.

Последните българи, които ще се състезават в Лилехамер са биатлонистите Милена Тодорова, Мария Здравкова, Кристиян Стоянов и Петър Велчев, които ще стартират в смесената щафета в 13 ч българско време.

Всички български спортисти и треньори се завръщат в София в понеделник, 22 февруари, с полет през Франкфурт, като трябва да кацнат на Терминал 2 на летище София в 20:15 часа.