Въоръжени бандити обраха инкасо автомобил в паркинга на мол

Крими

22-02-2016, 12:12

Снимка:

Росен Цветко

Автор:

sofia.utre.bg

Всичко от Автора

Издирват се на територията на столицата, тече мащабна операция по залавянето им

Въоръжен грабеж на инкасо е извършен тази сутрин в София, съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът е постъпил към 10:41 часа на тел. 112. Грабежът е извършен на едно от нивата на паркинга на столичен търговски център на бул. "Цариградско шосе". По първоначални данни, четирима души са стреляли по инкасото. Те успели да отмъкнат пари, но към момента не се знае точно колко. След това избягали с кола. Не е известно в каква посока са тръгнали.


От полицията поясняват, че при грабежа пострадали хора няма. По информация на Нова телевизия са откраднати 400 000 лева. Нападението е станало в подземния паркинг на ниво -2. Колата, с която е извършен обирът, е открита около час по-късно. Обирджиите я изоставили пред блок близо до мола. Силите на реда са отцепили района. Грабителите се издирват на територията на столицата, като тече мащабна операция по залавянето им.


На 8 февруари двама въоръжени опитаха да оберат инкасо автомобил в Средец. Охранителите на инкасото простреляха единия от грабителите и минути по-късно той почина. Екшънът се разигра минути преди 09:00 часа сутринта. Инкасото превозвало пенсиите за хората в Средец - над 140 000 лева.