Рекламират българския туризъм в Държавната дума на Русия

Дестинацията ще бъде представена от ресорния министър Николина Ангелкова

България ще бъде представена в Държавната дума на Русия като целогодишна туристическа дестинация от ресорния министър Николина Ангелкова, пише dariknews.bg. Страната ни е единствената от региона, получила покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание.
Изслушването ще се състои в рамките на работно посещение на българския министър в Москва, а целта му е да се набележат мерки за увеличаване на броя руски туристи към нови и перспективни туристически направления, сред които и България.
Акцентът в представянето на страната ни ще бъде потенциалът й като привлекателно за руските туристи направление за морска ваканция и възможностите за разнообразни специализирани услуги в сектора ни.
По време на визитата си Ангелова ще участва и в кръгла маса за развитието на българо-руските отношения в областта на туризма.
Страната ни е една от малкото държави, които ще имат тази възможност и единствената от региона, получила покана за участие в парламентарните изслушвания в Долната камара на Федералното събрание, съобщават от Министерството на туризма. Целта на изслушването е да се набележат мерки за увеличаване броя на руските туристи към перспективни и нови туристически направления като България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия и Доминиканската република.