Цацаров свиква спешно МВР шефове след побоя на Околовръстното

Софийската прокуратура ще иска "Задържане под стража" на четиримата биячи

За 72 часа са задържани четиримата биячи на столичното Околовръстно шосе, които снощи удряли с палки и юмруци мъж и жена на пътя, съобщи държавното обвинение. Повод за безпричинната агресия на М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. станало бипкане от страна на жертвата. Задържаните са служители в охранителна фирма, съобщиха от прокуратурата. Те са на възраст между 25 и 46 години. Според БНР са родом от Червен бряг и Пазарджик. От Софийската районна прокуратура привлякоха като обвиняеми четиримата побойници за извършеното от тях в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда. Предстои утре от Софийската районна прокуратура да внесат искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Пострадалият В. Н. е пътувал със съпругата си М. Д. с "Мицубиши Спейсрънър" за работа. Тъй като бързали, мъжът преминавал от една лента в друга. При една от тези маневри водач на "Ауди А 8" препречил леко движението на автомобила на В. Н., който бипнал с клаксона, за да предотврати настъпване на пътно транспортно произшествие. В близост до аудито се движила и кола "Крайслер", която, притискайки автомобила на В. Н., го принудила да спре. До двата спрели автомобила -"Крайслер" и "Мицубиши", спрял и автомобила "Ауди А 8", на който В.Н. свирнал с клаксон.

От "Крайслер"-а и "Ауди"-то излезли четири лица, които нанесли жесток побой на В.Н. Четиримата са били шофьора с ръце и с метални палки като един от тях е счупил с палка странично огледало на автомобила на пострадалия, а друг е бил и съпругата му. Набитият е с избити предни зъби. Той има оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка, което се оценява като средна телесна повреда по смисъла на закона.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР и директора на ГД "Охранителна полиция" – МВР. Те трябва да предприемат незабавни мерки за засилен контрол за опазване на обществения ред и охранителната дейност в страната.